Reiki Tera-Mai?

clip_image006.jpg

Zoals we in het verhaal over Dr. Usui al zagen is Reiki een oude heelkunst, die in 2500 jaar oude Sanskriet teksten al werd geschreven.

REIKI betekent: “Universele Levensenergie”
REI betekent: “Universele Energie”
KI is het deel van de REI en stroomt door alles wat leeft.

Iedereen is in staat om na zijn of haar geboorte die energie in zich op te nemen en door te geven. In de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dit vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd door gebeurtenissen en negatieve emoties.

Door deze blokkades kan de Universele Levensenergie/REIKI niet meer volledig doorstromen. Een tekort hieraan veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziektes en vertraagt het herstel.

Tijdens de Reiki-cursus worden bij de deelnemers de blokkades in de energiehuishouding losgemaakt en het contact met de “oer-energie” hersteld

Reiki Tera-Mai™ kan gezien worden als een uitbreiding en versterking van de oorspronkelijke vorm van Reiki. Deze bestaat uit extra symbolen, welke een bredere en volledige verbinding met de Reiki-energie geven en door de speciale wijze van inwijden (initiëren) door de masters. Het is een zeer krachtige energie, die intenser werkt dan de zachte, lieflijke energie van de traditionele Reiki.

Reiki Tera-Mai™ biedt vooral de mogelijkheid om karma (het totaal van de ervaringen en effecten van dit leven en van vorige levens) sneller te kunnen uitwerken.

Het is belangrijk dat u na de inwijding in de Eerste Graad deze vorm van Reiki in de eerste plaats gebruikt om uzelf te helen. Dat gebeurt door middel van 21 dagen zelfbehandeling (reiniging). Reiki bevordert onder andere de natuurlijke zelfgenezing en harmoniseert lichaam en geest. Na deze 21 daagse zelfbehandeling kunt u dan pas anderen en (huis-) dieren op de juiste manier helpen.

Artikelen & hulpmiddelen:
Wat is Reiki?
Geschiedenis van Reiki
Het wezenlijke verschil tussen het traditionele Reiki en Reiki Tera-Mai™