De geschiedenis van Kristallen

Al duizenden jaren worden de helende eigenschappen van kristallen erkend en toegepast. In de oudheid werden kristallen als heilig beschouwd en er waren vele experts op dit gebied. Kristallen werden gebruikt voor onder andere:
- bescherming   
- decoratie
- toekomstvoorspellingen
- genezing
Kristallen zijn gevonden in graven en tempels in Egypte. De Egyptenaren droegen ze vaak als amuletten en armbanden van Lapis Lazuli (kristalsoort). In de Griekse mythologie wordt vaak naar kristallen verwezen en er zijn ook kristallen aangetroffen in de graven van Chinese heersers.    

Indianen, Maya’s en Azteken gebruikten kristallen op grote schaal bij plechtigheden en inwijdingsritten.In de bijbel worden kristallen meer dan 200 keer genoemd. Door de eeuwen heen hebben de schoonheid, magie en enorme kracht van kristallen de mensheid in hun ban gehouden en nog steeds verwerken wij kristallen in sieraden.

Samenstelling:
De naam Kristal komt van het Griekse woord Krystallos dat “ijs” betekent, want de Grieken geloofden dat rotskristal water was dat voor eeuwig door de Goden was bevroren. In 1874 ontdekte een Franse mineraloog, toen hij een kristal liet vallen dat de alle brokstukken er ongeveer hetzelfde uitzagen. Zo ontstond de theorie over de structuur van kristallen.

Kristallen zijn er in verschillende soorten verschillende soorten en vormen. Ruwe stenen of gepolijste stenen. Ruwe stenen worden in grote ronddraaiende trommels met water en fijn zand gelegd om ze te polijsten. Allebei hebben zij dezelfde gunstige helende krachten.