Hoe kies je een kristal dat bij jou past?

Hoe kies je een kristal dat bij jou past? Als een kristal op jouw trilling is afgestemd zal het met jou contact leggen. Je voelt dan een directe aantrekkingskracht. Het is net als bij een vreemdeling die je voor de eerste keer ontmoet en je voelt of sympathie of een onverschilliger gevoel. Je voelt vaak of je op dezelfde golflengte zit.
Hetzelfde geld voor stenen. Alle kristallen trillen op een bepaalde frequentie, net als mensen. De kristallen die jou het meest aanspreken zijn degene die op een bepaalde frequentie vibreren en dus het meest heilzaam zijn voor jou in deze specifieke fase van jouw ontwikkeling.

Doorgeven: Als je een overweldigende behoefte voelt om het kristal door te geven aan een vriend volg dan je instinct met het idee dat het kristal zijn werk met jou voltooid heeft en laat het bereidwillig en met liefde gaan. Valkuil: controleer goed bij jezelf of je echt klaar bent met het kristal of dat je de ander belangrijker vind dan jezelf.

Uitlenen of een ander laten vasthouden:
Omdat ieder mens een ander trillingsgetal heeft raad ik aan om het kristal bij je te houden tot je het niet meer nodig hebt. Jouw trillingsgetal zit aan het kristal vast, het is er als het ware in geprogrammmeerd. Stel je leent het kristal aan iemand uit met een lager trillingsgetal, dan kan het weken duren voor je het kristal weer op jou trilling hebt. Vraag dus altijd aan iemand met kristallen of je ze aan mag raken, dit uit respect voor de persoon en de kristallen.

Kwijtraken: Raak niet overstuur, het is dan een indicatie dat het kristal zijn doel heeft bereikt en dat het tijd is voor jullie allebei om verder te gaan. Soms heb jij een zelfde kristal nodig van hetzelfde soort, of een ander voor een nieuw thema.

Methoden om kristallen te kiezen:
1. met je ogen
2. aftasten
3. vibreren
4. pendelen
5. kinesiologie

Je kunt allerlei sensaties voelen bij het kiezen van een kristal waaronder de volgende:
Warmte die van het kristal afkomt
Koude energie
Tinteling in je vingers
Trilling of vibratie
Innerlijk weten
Gevoel van balans en heelheid
Hittegolf die door je lichaam trekt
Warmte in je hart
Overweldigend liefdesgevoel
Lichtflits uit het kristal
Vochtige handen
Kristal lijkt naar jou toe te springen
Onverwacht gevoel van opwinding
Beschermend gevoel
Een drang om te lachen
Rillingen over je rug
Koortsachtig gevoel
Geluid in je oren
Veranderingen in je ademhaling
Aangename geur die van het kristal uitgaat
Kleuren rondom het kristal
De wetenschap dat je het kristal gewoon moet hebben