Wat is Reiki?


Wat is reiki?
clip_image005.jpgReiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levenskracht. Reiki betekent Universele Levensenergie. Deze benaming is gegeven aan een oeroude geneeskunst die door dr. Usui is herontdekt, zoals hiervoor omschreven.

Het is een methode waarbij de genezende Levensenergie via het lichaam en door middel van de handen van de gever naar de ontvanger wordt geleid. De handen van de gever worden op het lichaam van de ontvanger gelegd en de energie stroomt vanzelf.
Reiki onderscheidt zich van andere geneeswijzen door het proces van afstemmen (inwijden / initiëren) dat de leerlingen in verschillende stadia van de Reiki-ervaring doormaken. Iedereen kan Reiki-kanaal worden. We hoeven alleen onze handen te gebruiken om energie aan een ander over te dragen. Bovendien maakt Reiki een aantal energiecentra (Chakra’s) wijder open, zodat we de Universele Levenskracht intensiever door ons eigen wezen kunnen laten stromen. Alle mensen (en niet uitsluitend mensen) beschikken over Universele Levensenergie. Het is de kracht die ons bij onze geboorte wordt meegegeven.
Door een afstemming (initiatie) in Reiki wordt uw geneeskanaal geactiveerd en gezuiverd. Afstemming in Reiki is dus het herstellen van een vermogen dat men als kind reeds bezat en is dus niets on- of bovennatuurlijks.
Reiki is een zeer oude wetenschap, die duizenden jaren verborgen is gebleven totdat dr. Usui de oeroude “technologie“ in de Soetra’s herontdekte.
Bij Reiki wordt gebruik gemaakt van gekanaliseerde energie. Het is niet uw eigen energie.
Onderzoekers van de Universiteit van Stanford in Californië (USA) hebben met zeer verfijnde apparatuur, die de energiestromen die het lichaam binnen komen meet, vastgesteld dat Reiki-energie via de kruin van het hoofd de energiecentra van de gever binnen gaat en door zijn handen weg stroomt.
De werking van Reiki kan als volgt worden beschreven:

Een "cursusje doen" is niet de weg om de volle rijkdom van Reiki te kunnen gaan ervaren. Door Reiki in uw leven te integreren, er bewust en op verantwoorde wijze mee bezig te zijn, zal Reiki veel voor u en anderen kunnen gaan betekenen. Reiki is "a way of live".